Halad az iskola felújítása

0
774

Mint ismeretes június végén elkezdődött a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola felsős épületének felújítása.

Az első ütemben az elektromos hálózat-, illetve a vizesblokkok és a tantermek korszerűsítése valósul meg.

A 60 milliós fejlesztést a tanévzáró ünnepségen jelentették be. Az elmúlt esztendőben a Polgármesteri Hivatal, a Tárnoki Köz-Ért Kft. szakembereivel és az iskola igazgatójával egyeztetve állította össze azt a fejlesztési tervet, amelynek köszönhetően az iskola épületei megújulhatnak.

Az alsó szinten már elvégezték a fénycsövek cseréjét, felszerelték az új ajtókat, a héten pedig befejezik a vizesblokkok burkolását.

Az emeleti mosdókban már leverték a vakolatot, jövő héten kezdik azok burkolását, illetve itt is minden tanteremben korszerűsítik a világítást.

A felújítási munkálatoknak köszönhetően szeptemberben egy modernebb, tisztább környezet várja a diákokat és a pedagógusokat egyaránt.

Szolnoki Gábor polgármester: „Az oktatás infrastruktúrájának állami gondozásba kerülése nem jelenti azt, hogy kevesebb lenne felelősségünk az ott tanuló diákokkal, az ott dolgozó pedagógusokkal, segítő személyzettel, illetve a tárnoki lakosokkal szemben, éppen ezért a jövőben is megteszünk minden lehetséges lépést a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola fejlesztése érdekében. Önkormányzatunk partner minden munkában, számomra pedig iskolánk képviselete különösen fontos.”