Valótlan információval riasztották a tűzoltóságot, a rendőrséget és a mentőket Tárnokon – Felhívás a cikkben!

0
1449
Fotó: zetapress.hu

A Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (TSMP) a lakosság segítségét kéri ezidáig ismeretlen személy(ek) azonosításához, aki(k) tegnap 22 óra 45 perckor telefonon azzal a valótlan tartalmú nyilatokozattal értesítették a hatóságokat, hogy szalmakazal ég a Szív utcában, Tárnokon.

A TSMP Egyesület tagjai arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben érdemi információval rendelkeznek az elkövető(k) személyével kapcsolatban, azt a felsorolt elérhetőségek valamelyikén jelezzék:
+36 (70) 316 5000,
tsmpegyesulet@gmail.com

A TSMP Egyesület tagjai a riasztást követően, az érdi hivatásos tűzoltókkal egyidőben érkeztek a helyszínre. A megjelölt címen azonban a segélykérés során elmondottaknak nyoma sem volt. Ezt követően, rövid időn belül – a hasonló tartalmú hívásoknak köszönhetően – a rendőrség-, és a mentők munkatársai is a riasztás helyszínére érkeztek.

A bejelentés célja egyértelműen a hatóságok szándékos félrevezetése volt, amelyet – mint utóbb kiderült – egy telefonfülkéből tettek meg.

2012. évi II. törvény 175 §.
(1) Aki a hatóságnál vagy közfeladatot ellátó szervnél vészhelyzetről vagy rendzavarásról valótlan bejelentést tesz, szabálysértést követ el.
(2) Szabálysértés az is, ha a hamis bejelentés alapján a hatóság vagy a közfeladatot ellátó szerv szükségtelenül a bejelentésben megjelölt helyszínre vonul vagy egyéb intézkedésre kényszerül.