DIGI: Hálózatfejlesztés kezdődik Margitligeten, Öreg-hegyen és a Halastónál

0
819

Az év elején településünk margitligeti részéről lakossági megkeresés érkezett önkormányzatunkhoz megbízható kábel TV-, telefon-, és internetszolgáltatás kiépítésének ügyében.

Szolnoki Gábor polgármester az elmúlt hónapokban több szolgáltatóval is egyeztetett az ügy érdekében, és a sikeres tárgyalásoknak köszönhetően az érintett területeken még ebben az évben megkezdődik a kábelhálózat kiépítése.

A mai napon már a tervek bemutatására is sor került, kijelölve az elérhető területeket, utcákat. A kiviteli tervek készítése elkezdődött, az engedélyek beszerzése folyamatban van.

DSC_5209

Korábbi egyeztetések alkalmával önkormányzatunk azon a belterületi részen is kérte a hálózat fejlesztését (Fehérvári út – Állomás utca – Rózsa utca által határolt terület), ahol ezidáig ismeretlen okból elmaradt. A szolgáltató tájékoztatása szerint a kimaradt részeken már folyamatban van a rendszer kiépítése.

Szolnoki Gábor polgármester: „Amennyiben megvalósul a digitális fejlesztés, akkor a már sokkal modernebb hálózathoz legalább 300 új háztartás csatlakozhat. A nagysebességű internet ma már elengedhetetlen része életünknek, mindennapjainknak. Az új és modern infrastruktúra kiépítésével településünk értéke, jelentősége tovább nő, ennek pedig minden egyes lakos láthatja hasznait. A lakosok kérése egyértelmű volt, ezt a szándékukat saját nyilatkozataikkal megerősítették, önkormányzatunk pedig ezzel megtámogatva sikeresen tárgyalt a szolgáltatóval.”