TÁRNOKI ÓVODÁSOKÉRT DÍJ: SZÁSZ KÁROLYNÉ A DÍJAZOTT

0
1998

A kollégák, szülők javaslata alapján idén a Tárnoki Óvodásokért díjat Szász Károlyné Edit, a Mesevár Óvoda Templom utcai óvodapedagógusa kapta. A díjat Szolnoki Gábor polgármester, és Halmosné Liebhauser Szilvia óvodavezető Pedagógusnap alkalmából adta át.

Szolnoki Gábor polgármester: „Önkormányzatunk számára is fontos, hogy megbecsülésünket kifejezzük intézményeink felé, például a kiemelkedő munkát végző dolgozók elismerésével. A Tárnoki Óvodásokért díj is ilyen lehetőséget nyújt számunkra, ilyenkor közösségünk egy-egy ember hosszú évek alatt lelkiismeretesen végzett munkáján keresztül pillanthat rá az intézmény egészére. Gratulálok a díjazottnak!”

A Tárnoki Óvodásokért díj adományozható az intézményben legalább 5 éve aktív óvodapedagógusnak, illetve a nevelő munkát segítő, egyéb technikai feladatot ellátó dolgozónak, aki magas színvonalú nevelői, oktatói tevékenységével, közösségi munkájával hozzájárult az intézmény hírnevének pozitív erősítéséhez. A díjból évente egy adományozható.

A felterjesztés:

Szász Károlyné 2010. szeptember elseje óta dolgozik a Mesevár Óvoda Templom utcai telephelyén. Amikor hozzánk került már több mint 38 év közalkalmazotti jogviszonnyal, szakmai gyakorlattal rendelkezett. Munkájára nagy szükségünk volt, hiszen első alkalommal 2010 szeptemberében szembesültünk pedagógus hiánnyal. A tárnoki óvodások kedvéért lemondott nyugdíjáról először 2 év 10 hónapra, majd 3 évre és a tárnoki óvodában létesített munkaviszonyt. Mindig azt mondta, hogy a gyermekek iránti szeretetből és a kollégák miatt szívesen dolgozik nálunk. A mai napig aktív tagja nevelőtestületünknek. Büszkék vagyunk rá és jóleső érzés, hogy együtt tevékenykedhetünk vele a gyermekekért és tanulhatunk tőle.

A kérdés az lehet a kívülállók számára: mit jelenthet a vele való kapcsolat a mindennapi munkában?

Először is töretlen munkafegyelmet, követendő munkamorált, gyermekelfogadást, a gyermeki személyiség tiszteletét és szeretetét.

A nálunk töltött évek alatt mindenki számára egy olyan jövőképet mutatott, amely a pedagógus szakmában követendő mindannyiunk számára!

Pedagógiai munkájában kiemelt szerepet nyilvánított a szabad levegőn végezhető mozgásnak. Ő szervezte és irányította sport napjainkat, aktív részese volt kirándulásainknak.

A keze alól kikerülő gyermekek mind megállták helyüket az iskolapadban. Becsületesség, pontosság, alaposság jellemzi szakmai felkészültségét. Magas szintű nevelői, oktatói tevékenységével, közösségi munkájával, évek óta hozzájárul az intézmény hírnevének pozitív erősítéséhez. A szülőkkel is jó kapcsolatot ápol.

Eddig 44 évet töltött a pályán és hivatástudata végig kísérte életét, ezért méltónak tartjuk a Tárnoki Óvodásokért cím elnyerésére!

Nehéz mesterség az óvónői pálya, komoly feladat, életre szóló kihívás. Tiszteletet érdemlő hivatás, tele erőfeszítéssel, kellemes meglepetésekkel, néha kudarccal.

Tárnoki Mesevár Óvoda