Marosvölgyi Tünde kapta a Rákóczi díjat

0
796
Fotó: Érdi Antal

A tanévzáró ünnepségen a gyermekek vastapssal köszöntötték Marosvölgyi Tündét, miközben átvette Szolnoki Gábor polgármestertől egy csokor virág kíséretében településünk oktatási díját, a Rákóczi-díjat.

A Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által alapított Rákóczi-díj annak a pedagógusnak adományozható, aki példamutató munkájával, magas színvonalú nevelői, oktatói tevékenységével kivívta a szakmai vezetők és a szülői munkaközösség elismerését.

Marosvölgyi Tünde az oktatás terén végzett aktív, megújító, meghatározó, irányító és több évtizedes magas színvonalú munkája elismeréseként részesült a díjban.

Pedagógusi pályáját az érdi 8. Számú Általános Iskolában kezdte, ahol 11 esztendőt töltött. Az első évben technikát, majd a következő évtől matematikát is tanított. Kimagasló tudásának köszönhetően a matematikai szakmai munkaközösség vezetőjének választották, nem sokkal később pedig a felső tagozat igazgatóhelyettese lett.

„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.” Szent-Györgyi Albert

Érdi munkássága során létrehozott egy, az iskolát támogató alapítványt, sikeresen pályázott az intézmény első számítógépeire, valamint a technika tantárgy megfelelő színvonalú képzéséhez egy konyha kialakításában is részt vett. Rendszeresen szervezett nevelői sportesteket, és közös kirándulásokat a szülőkkel, gyermekekkel és a nevelőkkel egyaránt. Elérte az iskola számozottságának megszüntetését, illetve neki volt köszönhető a nyelv-, és a matematika oktatás csoportbontásainak bevezetése is.

Kiemelkedő munkájára felfigyelt az érdi önkormányzat, és elsőként bízta meg oktatási referensi feladatok ellátásával.

Magánéleti változások miatt egy ideig külföldre költözött, hazaköltözése óta a tárnoki iskolában tevékenykedik. Jelenleg matematika tanár és osztályfőnök, valamint igazgatóhelyettesként is kiveszi a részét a feladatokból. Mára már a mesterpedagógusi címet is megszerezte.