Elkezdődött a Bolha tábor

0
692

A tanévzárást követően kezdetét vette a Bolha Focitanoda napközis tábora, amelynek középpontjában minden évben a mozgás és a labdarúgás áll. A táborban a helyi futball egyesület növendékei vehetnek részt három héten keresztül, 40-45 fős létszámmal, reggel 8 óra és 16.00 óra között. A sporttevékenységnek – ahogy az elmúlt években is – a Polgármesteri Hivatal mögötti KSK pálya ad otthont.

A tábor egyik szervezője, Kaszás Attila szerkesztőségünknek elmondta, hogy ez a három hét felejthetetlen élményt nyújt a jelentkezők számára. A korcsoport nagyon vegyes, a legfiatalabb növendék 6 éves, a legidősebb 16, így nemcsak személyiségükben, hanem érettségi és fejlettségi szintjükben is eltérnek egymástól a résztvevők. Hozzátette: a sportfoglalkozásnak köszönhetően javul a gyermekek figyelme, fegyelmezettsége, összetartás jön létre közöttük, ezáltal a csapatkohézió is kialakul, és még barátságokat is kötnek. Ez a három hét jó hangulatban, egy jó közösségben, a foci köré épülő programokkal telik – emelte ki a szervező.

Beke Péter, a Hamburger SV játékosa is ellátogatott a focista növendékek foglalkozására, ahol többek között arról is szó esett, hogy még óvodásként ő is a Bolha Focitanoda keretei között ismerkedett meg a labdarúgással.

DSC_4842
Beke Péter pályafutása tavaly nyáron vett nagy fordulatot, amikor is a Ferencváros és az U17-es válogatott csapatkapitányaként profi szerződést kapott, s légiósnak állt. A 17 esztendős támadó 2012 óta nevelkedett a Fradi utánpótlásrendszerében, azt megelőzően pedig rövid ideig a Vasasban, majd a Dalnoki Akadémiában szerepelt.

A Hamburg játékosa nagy népszerűségnek örvend a tárnoki gyermekek körében, korábban egy, az iskola által szervezett motivációs beszélgetés keretében mesélt légiós tapasztalatairól, és –ahogy akkor –, most is szívesen válaszolt a csemeték kérdéseire az átigazolás körülményeiről, az edzéseiről, napi rutinjáról és a Bundesligában átélt élményeiről. Úgy véli, ha csak egyetlen fiatalnak is példát tud mutatni, hogy a kitűzött célok elérése érdekében kitartóan sportoljon, akkor már megérte részt vennie a helyi rendezvényeken.

Kapcsolódó cikkek:
Fantasztikus bajnoki évet zárt Tárnok labdarúgása 2017/2018-ban
17 éves tárnoki tehetségről áradozik a német Bild
La Manga Kupa: Tárnoki tehetség az U17-es válogatottban
Büszkeségünk Beke Péter