2018-ban Radetzky díjas dr. Gergely Istvánné

0
971
Szolnoki Gábor polgármester ünnepélyes keretek között átadja a Radetzky díjat dr. Gergely Istvánné részére, 2018. június 14-én, a Művelődési Házban, Tárnokon.

Tárnok Nagyközség Önkormányzata idén a Radetzky díjat dr. Gergely Istvánné részére adományozta, akit az elismerésre a természettudomány területén kifejtett több éves munkássága alapján Szolnoki Gábor polgármester javasolta.

A Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által alapított Radetzky díj azoknak a személyeknek adományozható, akik hazai vagy nemzetközi szinten elismert természettudományos tevékenységet folytatnak vagy folytattak. A díjból évente legfeljebb egy adományozható. A díjjal emlékplakett és a polgármester által aláírt, az adományozás indokait és dátumát igazoló okirat jár. A díj átadására a Radetzky emléknapon (június 14-én) ünnepélyes keretek között kerül sor.

Dr. Gergely Istvánné 26 éven át, mint biológia-kémia szakos tanár tagja volt a Magyar Biológiai Társaságnak. Ez idő alatt tanítványaival megismertette lakóhelyük természeti értékeit, valamint épített környezetét, hagyományait.

Nyugdíjazása után egyik alapító tagja volt az 1999-ben létrejött Tárnoki Faluvédő és Szépítő Egyesületnek, akiknek köszönhető a község zöldfelületeinek gyarapodása.

Mint a Tárnokhír korábbi felelős szerkesztője, írásainak tucatjában hívta fel a figyelmet lakóhelyünk aktuális környezet-, és természetvédelmi kérdéseire.