Életem első zsűrizése a XII. Kapusztnyik Fesztiválon

0
600

Idén immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Kapusztnyik Fesztivált, az Andreetti Károly Általános Iskolában, Sóskúton. Kellemes hangulatban, sok érdeklődővel, színes programokkal és rekord nevezővel zajlott az idei esemény.

Nagyon szeretem a káposztás ételeket, így örömmel vettem részt életem első zsűrizésén. Nem volt könnyű feladat, az ízvilág mellett a küllemet és az összhatást is értékeltük.  Hagyományosan a zsűri tagjai között volt: Sóskút-, Tárnok és Pusztazámor polgármestere, a Sóskúti-, illetve a Tárnoki Szlovák Önkormányzat képviselői, dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnk, valamint Keller László volt országgyűlési képviselő is. Nehéz volt a döntés, hiszen évről évre többen jelentkeznek a versenyre, idén 25 nevező alkotását kóstoltuk végig. Nagy örömünkre pedig az eredményhirdetésnél az is kiderült, hogy egyre több fiatal csatlakozik a megmérettetéshez.

A fesztivál ideje alatt a gyermekek sem unatkoztak, őket kézműves műhely várta, régi fajátékokkal próbálhatták ki erejüket, ügyességüket. A rendezvényhez kirakodó vásár is kapcsolódott. A színpadon egymást váltották a néptánc csoportok, többek között fellépett a tárnoki Hajtóka Néptánc Együttes, a váli Bíbor Néptánccsoport, az Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola néptáncos növendékei, valamint a Vecernica Hagyományápoló Néptánc csoport. Zenélt a Sóskúti Ifjúsági Fúvószenekar, énekelt a Biatorbágyi Szakály Mátyás férfikórus. Az este pedig a Góbé együttes koncertjével zárult.

Nagyon kedves emberekkel találkoztam, jól éreztem magam, sőt úgy döntöttem, hogy családomat és barátaimat megörvendeztetem, és megsütöm életem első kapusztnyik süteményét.

Ha jól sikerül, jövőre nevezek!

MKJ