Brutális felhőszakadás: Pincéket, melléképületeket árasztott el az esővíz

0
1062

Pincéket, melléképületeket és udvarokat árasztott el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővíz kedden délután Pest megyében. Elsősorban Érden, Diósdon kellett a tűzoltóegységeknek beavatkozni a vihart követően.

IMG_20180605_184600
Fotó: PMKI Törökbálint Őrs

Közel húsz esetben végeztek vízszívatást, illetve favágást az érdi, törökbálinti, fővárosi hivatásos, valamint a biatorbágyi és a sóskúti önkéntes tűzoltók.

A károk elhárításában a Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (TSMP) is részt vett, tagjait egy érdi óvoda épületéhez riasztották. A TSMP gyors beavatkozásának köszönhetően a csatornából kiömlő csapadékvíz útját időben sikerült elzárni, így az már nem tudott bejutni az intézménybe.

Fotó: https://www.facebook.com/tsmprescue
Fotó: https://www.facebook.com/tsmprescue

A vihar ideje alatt Diósdon, a Tétényi utcában egy hetven négyzetméteres autószerelő műhely tetőzetébe villám csapott. A villámcsapás következtében a tetőszerkezet kigyulladt, személyi sérülés nem történt. A fővárosi és az érdi hivatásos tűzoltók a héjazat megbontását követően három vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át az épületet.

Forrás: PMKI