3 falu 2 keréken

0
587
Fotó: Halász Ferenc

Május végén nagy érdeklődés övezte a 3 falu 2 keréken kerékpáros rendezvényt, amely Tárnok, Sóskút és Pusztazámor bringakedvelőit fogja össze. A túra szervezése körforgásban zajlik a három település között, amelynek idén ismét Tárnok volt a házigazdája. A résztvevők száma évről évre nő, amelyet a mostani adatok is jól mutatnak, ugyanis csaknem 600 jelentkező tekerte végig a közel 25 km-es távot. Ehhez az égiek is kegyesek voltak, gyönyörű, napsütéses időben telt el a szombati sportprogram.

A regisztráció már 9 óra előtt kezdetét vette az Egészségház parkolójában, és mint a rendezvény idei házigazdája, Szolnoki Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd osztotta meg a legfontosabb információkat az induló közönséggel. A Tárnoki Kerékpár Bolt és Szerviz is kivonult a gyülekezés helyszínére, hogy szervizsegítséget nyújtsanak mindazoknak, akik erre igényt tartottak.

33717444_1289896677807124_2796675174630424576_o
Fotó: Halász Ferenc

Fél 9-kor rendőri felvezetéssel rajtolt a konvoj, sokáig hömpölygött a kerekezők sora a Hazatérők útja–Berki út–Fő utca–Ulicska utca útvonalon, annak érdekében, hogy Sóskút és Pusztazámor megkerülésével – ahol újabb és újabb bringások csatlakoztak – visszatérjenek Tárnokra a Polgármesteri Hivatal mögötti sportpályára. A két másik településen lévő frissítőpontokon a polgármesterek is üdvözölték a bringásokat, majd egy kis szusszanás után a hagyományokhoz híven ők is két kerékre pattantak és a bringázó tömeggel együtt teljesítették a távot.

A tekerés után a programok sora Tárnokon a Polgármesteri Hivatal mögötti parkolóban folytatódott. A kifáradt, éhes résztvevőket a Ligeti Falatka jóvoltából meleg gulyásleves, a szervezőknek köszönhetően pedig hot-dog, alma, és hideg szörpök várták. A szénhidrátraktárak feltöltése után kicsiknek és nagyoknak egyaránt volt lehetősége a szórakozásra.

Fotó: Halász Ferenc
Fotó: Halász Ferenc

A Best Bike Tours szervezésében apa-fia és anya-lánya ügyességi kerékpárverseny zajlott, amelyben a turpisság az volt, hogy a szülőknek egy mini kerékpárral kellett az adott feladatokat teljesíteniük.
Idén is nagy népszerűségnek örvendett az emelőkosaras tűzoltó autó, amely segítségével a bátrak egészen magasból kémlehették Tárnok szépségeit.
Érdekesség, hogy a legifjabb kerekező 1 éves volt a legidősebb pedig 74 éves.
Gyönyörű időben, kellemes hangulatban eltöltött, élményekben gazdag napot tudhatunk magunk mögött.

Jövőre veletek újra 2 keréken!

Az esemény szervezője a Benta- Kör Egyesült volt.

A rendezvény biztonságos lebonyolítását a Tárnoki Rendőrőrs, az Érdi Rendőrkapitányság, a Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (TSMP), valamint Sóskút és Pusztazámor polgárőrsége biztosította.

Kiemelt támogatók: Tárnok Nagyközség Önkormányzata, Kaposvári KOMETA’99 Zrt.,  Tárnoki GoodsMarket, Bá-Cz Csemege, Tárnoki Köz-Ért Kft., ÉTV Kft., Ligeti Falatka, Tárnoki Kerékpár Bolt és Szerviz Best Bike Tours, OTVSZ Egyesület, Király Szerszám Kft., Munkavédelem & Szerszám, és az érdi Soós Pékség.

MKJ

Fotó: Halász Ferenc

Fotók itt: https://drive.google.com/drive/folders/1WlVRaXJEZNOD2HbYYlCRti0Ajpoq6YzB