Nyitott szertárkapuk Érden

0
661

Immár hagyományossá váló „nyitott szertárkapuk” elnevezésű programsorozat idén is osztatlan sikert aratott az országos gyermeknapon. Pest megyében kilenc hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, kettő őrsön, valamint önkormányzati és számtalan önkéntes tűzoltóságokon nyíltak ki a kapuk, fogadták sok szeretettel a kíváncsi gyermekeket és az őket kísérőket.

14.
A vasárnap tartott rendezvényen a megyei hivatásos parancsnokságokon több mint kettőezer-ötszázan vettek részt. Az odalátogató gyermekek betekintést nyertek többek között az érdi hivatásos tűzoltók munkájába, beülhettek a tűzoltó autókba, kipróbálhatták a felszereléseket. Minden laktanyában az ott tartózkodó állomány rövid bemutatókat tartott a gyermekek részére.

A tűzoltók számtalan záporozó kérdésekre válaszoltak, és egyben a kérdezők a koruknak megfelelő tűzvédelmi ismereteket is szerezhettek. Változatlanul idén is a tűzoltó sisak és a sugárcső volt a legkelendőbb a gyermekek számára. Kipirult, lelkes, olykor csodálkozó tekinteteket lehetett látni, és egészen biztosan a megélt élmények után sok gyermek elhatározta, hogy felnőttként ő is tűzoltó lesz.

Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: PMKI Érd