Apanap a Pitypang Óvodában

0
1125

Ebben az évben is megtartottuk immár hagyománnyá vált APANAPUNKAT, igyekeztem olyan játékokat kitalálni, amely központi témája a házimunka volt, gyermeki segítséggel.

Már a teregetés is volt, akin kifogott, mivel jeti talpakon, összehangolt lépésekkel kellett eljutni a ruhaszárítóig, és vissza, hogy ki legyen teregetve.

Aki úgy érezte, hogy a konyha az ő világa, húscsipesszel vihette haza a boltból a tojásokat, ahol a megfelelő szín szerint még a helyét is meg kellett keresni. A gyerekek itt is profi segítségnek bizonyultak.

Akadt még efféle feladat más is. Színes tésztákat kellett a gyerekeknek felfűzni az apa által tartott hurkapálcára a megadott szín összeállítás szerint. Ennek a napnak elmaradhatatlan kelléke volt a pattogatott kukorica, amit szívószállal kellett saját edénybe átszedni. Ez a feladat annyira jól sikerült, hogy a végére elfogyott az összes kukorica.

Aki a kertben érezte magát otthonosan, annak jelek szerint kellett virágokat keresnie a gyermekkel együtt, és ha megvolt mindkét virág, együtt „ültették el”.

Volt azért egy férfias feladat is, amikor is egy hosszú zsinóron levő kisautót háttal guggolva kellett minél hamarabb feltekerve magához csalogatnia. Aki ülőmunkára vágyott, azt a szabóság várta odabent, ahol cilindert, nyakkendőt és szemüveget barkácsolhattak maguknak.

Reméljük nem bánta meg, aki eljött erre a különleges, játékos délutánra.

Kardos Ildikó
munkaközösség vezető