EGY ROSSZ MOZDULAT MIATT HUNYT EL AZ ÉRDI KATASZTRÓFAVÉDELEM EGYIK MUNKATÁRSA

0
821

Egy rossz mozdulat miatt hunyt el az érdi katasztrófavédelem egy munkatársa, aki Pusztazámoron egy ház előtt akarta kivágni a fát. A tragédia egyik szemtanúja a férfi fia volt.Szörnyű baleset ért egy, az érdi katasztrófavédelem kötelékében dolgozó, mellékállásban fakivágással is foglalkozó férfit a Pest megyei Pusztazámoron – értesült a Bors.

A történtekről egy neve elhallgatását kérő szemtanú számolt be a Borsnak. A balesetet szenvedett férfit egy rossz mozdulat következtében érte halálos áramütés nyolc méter magasban.

– Úgy tudjuk, az ottani ház tulajdonosa kérte fel az urakat a favágásra. Maszek megoldást választott, nem a tűzoltóság segítségét. Mert ugyan a fa kivágását a tűzoltók térítésmentesen elvégzik, ám az áramszolgáltató 7500 forintért vállalja, hogy a kivágás idejére lekapcsolja az áramot. Ezt az összeget sokallhatta a tulaj, így inkább magánvállalkozót bízott meg – mesélte a szemtanú.

A középkorú férfi igen rutinos favágónak számított, nem először csinált hasonló munkát. Előbb a telefon és a tévé vezetékét, majd a nagyfeszültséget kötötte ki. De egy rossz pillanatban visszanyúlt, és megcsapta az áram. Azután nagyjából tíz percig lógott az oszlopon eszméletlenül, mire észrevették, hogy ott van, így már a mentők sem tudtak segíteni rajta.

A férfi fia és egyben kollégája látta meg, hogy édesapja élettelenül van fent az oszlopon. Azonnal kiabálni kezdett segítségért, amit a szemközti ásványvízüzem dolgozói meghallottak.

– Rögtön kirohantunk, ahogy meghallottuk az üvöltözést. Egyik kollégám az orvost, majd a mentőket hívta, közben elkezdtük leszedni a szerencsétlenül járt embert az oszlopról – mesélte a Borsnak Norbert. – Hárman is kevesen voltunk hozzá, ugyanis a biztosítókötél egy ideig tartotta, de hirtelen elengedett, ő pedig nyolc méter magasságból lezuhant. Ránk esett a teste, így az ütést valamelyest csillapítottuk. Mire földet ért, az arca már lila volt – idézte fel a borzalmas pillanatokat a segítő.

A segíteni érkező szemtanúk azonnal elkezdték az újraélesztést. Az orvos két perc alatt ért ki, a mentősök érkezéséig ő vette át a férfi mentését.

A mentősök azután még negyven percig próbálták a favágó életét megmenteni, de hiába. Fia sokkot kapott, míg nem vitték el az élettelen testet, addig édesapja mellett, a járdán zokogott. A rendőrség próbálta a ház tulajdonosát is kikérdezni, de ő ugyancsak olyan állapotba került, hogy a nevét sem tudta megmondani. A baleset kapcsán a rendőrség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a történteket közigazgatási eljárásban vizsgálják, de hozzátették: többet nem áll módjukban elmondani az esetről.

Forrás: borsonline.hu, erdmost.hu