Fotó: dr. Nagy Katalin

Mint ismeretes Gödöllő volt az első város, ahol magánkezdeményezésre – egy tragikus esemény kapcsán – ún. zebra zászló kihelyezésére került sor egy lámpa nélküli gyalogos-átkelőhelynél.

Reméljük kicsik és nagyok egyaránt felismerik a kezdeményezés fontosságát és figyelnek arra, hogy a zászlók minden átkelés után a helyükre kerüljenek!

Az akció lényege, hogy mielőtt a gyalogos rálépne a zebrára, magához ragad egy fényvisszaverős zászlót, amelyet az áthaladást követően a túloldali tárolóba helyez.

A fényvisszaverős anyagnak köszönhetően az autósok könnyebben észreveszik a gyalogosokat, ezzel is nagyobb biztonságot teremtve az idősebbek, a kisgyermekesek és a gyermekek számára is.

26241176_1669232526431181_1919402936_n
Fotó: Gölles Máté

Tárnokon Lizák Géza kezdeményezésére valósult meg a gödöllői ötlet. Az anyagot Lizák Géza és Gölles Máté szerezte be, míg a zászlókat Kopasz Veronika varrta meg. A balesetmegelőzést szolgáló zászlók kihelyezésére még a múlt héten került sor.

Jelenleg az Egészségháznál 7 db zászló, míg a Dózsa György úti óvodánál 4 db zászló szolgálja a gyalogosok biztonságosabb átkelését.

Köszönjük nekik!