Helyi vállalkozó segített egy családnak

0
4656

Szerencsére egyre többen érzik úgy, hogy a megunt, vagy lecserélt eszközeiket, használati tárgyaikat, nem kidobják, vagy eladják, hanem jótékonysági célra felajánlják.

Belán Gergely, a duguláselhárítással foglalkozó Benino-Plusz Bt. tulajdonosa és kedves párja, Szanyi Nikoletta is úgy döntött, hogy a még jó állapotban lévő számítógépüket egy rászoruló családnak ajándékozzák.

Először Szolnoki Gábor polgármestert keresték meg az ötlettel, aki ezt a nemes gesztust támogatva összekötötte őket Kürthy Zsuzsával a Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjével, akinek tudomása volt arról, hogy a négygyermekes családnak szüksége lenne egy számítógépre. A személyes találkozóra nagyon rövid időn belül sor került, így a gyermekek még karácsony előtt használatba vehetik az eszközt.

Szanyi Nikoletta szerkesztőségünknek elmondta: a család egy nagyon pici albérletben él négy kiskorú gyermekkel. A legkisebb még csak három éves, a legnagyobb jelenleg 5. osztályos itt a helyi iskolában. Hozzátette: a családnak szüksége lenne még bútorokra, úgy mint ágy, szekrény stb.

Ha valaki szeretne nekik egyéb felajánlásokkal segíteni, akkor a Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül megteheti.