Felszámolják a Csúcs utcai illegális hulladéklerakót

0
821

A Csúcs utcai illegális szemétlerakattal kapcsolatban elkezdődött az egyeztetés és a feladatok elosztása Tárnok Nagyközség Önkormányzata, az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft., a Tárnoki Köz-Ért Kft. és a Tárnoki Kőtörő Kft. között. A helyszíni szemlét követően, már szombaton elindul az érdemi munka a helyszínen. Első lépésként elszállítják a mintegy 50 köbméternyi illegálisan lerakott hulladékot, majd annak szelektálását végzik el, ugyanis az előzetes felmérések szerint tartalmaz építési törmeléket, zsákos lakossági kommunális szemetet, autógumit és alkatrészeket. Mivel rengeteg a szemét az első fázisban munkagépek segítségével történik a takarítás.

Ha ez megtörtént és az időjárás is megengedő lesz, akkor kerülhet sor a következő időpont egyeztetésére, majd – egy felhívásnak köszönhetően – közel 40 lelkes önkéntes segítségével a szemét eltakarítására.

Csúcs utca szemét
Elindult egy hosszútávú együttműködési folyamat, amelynek keretén belül felszámolásra kerül az Öreg-hegyen kialakult illegális szemétlerakó.

Szolnoki Gábor polgármester: „Az illegális hulladéklerakás egy olyan kellemetlen társadalmi tünet, ami ellen küzdeni néha kilátástalannak tűnik, de soha nem lehet feladni ezt a küzdelmet. Természetesen üdvös dolog lenne, ha valóban bűnözőként tekintene a társadalom is azokra, akik – mint például a jelen esetben is – teherautó számra borítják más területeire a hulladékaikat, gyakran háztartási hulladékot is, amit azután csak a közösség pénzéből lehet elszállítani. Hatékonyabb munkát kell végeznie minden olyan embernek, hatóságoknak és szervezetnek, akik megakadályozhatják az ilyen cselekedeteket, de végül és gyakran önkormányzatunkra hárul ennek felszámolása. Mostani akciónkban segítőként vesz részt az új háztartási kommunális hulladékszállítást ellátó Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft., a Tárnoki Kőtörő Kft., valamint a Tárnoki Köz-Ért Kft is. Szeretném köszönetemet kifejezni munkájukért. A kérdéses terület megtisztítására lakossági akciót is szervezünk, sokan jelentkeztek erre a társadalmi munkára, erre azonban majd csak akkor kerülhet sor, ha a nagyobb, gépi munkákat elvégzik a kérdéses területen.”