Tök jó hét a Marton utcában

0
819

Az idén egy egész hetet szenteltünk az ősz utolsóként betakarítandó termésének. Már a hét elején el kezdtük gyűjtögetni a különböző méretű és formájú tököket. Elkészült a tök jó sarok, ahol kiállítottuk a hét folyamán készült tök jó alkotásainkat.

Fénykép9183De a java még hátra volt a bulinak, ami péntökre esett. A délelőtt folyamán egy tök jó mesével kedveskedtünk a gyerekeknek. Jómagam és Kiki néni előadásában, Bálint Ágnes Mazsola és Manócska, meséjének, az Ehető házikó című részét játszottuk el. Ebéd után tökös süteményeket  és sült tököt kóstolhattunk a szülők jóvoltából.

A délutáni szülős programot a kevésbé tök jó idő miatt bent tartottuk, de ez nem szegte kedvét a megjelenteknek. Elsőként 4 bátor jelentkezőt kértünk fel, akik nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy megfaragják a csoportjuk tökfilkóját. Amíg lázasan faragtak a bátor szülők, a gyerekek különböző mozgásos és ügyességi játékokban tehették próbára bátorságukat.

Lehetőség volt akadálypálya leküzdésére, tökös gurítós, dobálós, illetve hamupipőkés játékra, de a tökös puzzle tette próbára nagyobb gyerekeink ügyességét. Aki a kevésbé mozgalmas feladatokat részesítette előnyben, az kézműveskedhetett lufi és papírtányér  felhasználásával. A buli végén oklevéllel jutalmaztuk nyertes tökfilkóink készítőit. A rossz idő ellenére sokan eljöttek és remélhetőleg jól érezték magukat.

Kardos Ildikó

Fénykép9191