Tanévkezdés Tárnokon

0
1007

Pénteken reggel nyolckor tanévnyitó ünnepséggel kezdődött a 2017/18-as tanév a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában. A diáktársakat, köztük 70 elsőst, az alsós diákok köszöntötték ünnepi műsorral.

DSC_1041
Tanévnyitó ünnepség a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában, 2017. szeptember 1-jén. Fotó balról jobbra: Bagdiné Dudog Orsolya igazgatónő, Szolnoki Gábor polgármester, dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselőnk.
Mint ismeretes Szolnoki Gábor polgármester kezdeményezésére a KLIK elnöke, Solti Péter személyesen tekintette meg az iskola állapotát. A tervezett iskolafelújítással kapcsolatban tartott megbeszélésen dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselőnk is részt vett. Még több információért kattintson ide.

Szolnoki Gábor polgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy a település életének egyik legszebb, legizgalmasabb napja az évnyitó. A diákok természetesen jobban díjazzák az évzárókat, ugyanakkor az biztos, hogy most 70 kisgyermeknek és szüleiknek teljesen új élet kezdődik, számukra bizonyosan izgalmas, várakozásokkal, aggódásokkal teli ez a pillanat. Amiért pedig településünk életének is egyik legmeghatározóbb ünnepe ez, az nem más, mint annak tudata, annak látványa, hogy előttünk vannak településünk, hazánk jövőbeli életének alakítói. Belőlük, gyermekeinkből pedig minél több van, annál biztosabban nézhetünk a jövőbe. Természetesen rajtuk kívül nagyon fontos a pedagógusok és a szülők munkája, segítsége is, hogy az a hely ahol tanulnak, a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola a legtöbbet adhassa a jövő generációjának.

dr_aradszki_andras
Dr. Aradszki András

Dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselőnk beszédében kiemelte: „A kormány igyekezett a családok terheit csökkenteni tanévkezdés előtt, és ennek érdekében kiterjesztette a tankönyvek ingyenességét kilencedik osztályig. A tankönyvek ingyenességére 13 milliárdot fordítottak, ez több mint egymillió diákot, a tanulók 87 százalékát érinti”. Hozzátette: „A kormány 79 milliárd forintot fordít gyermekétkeztetésre, így az ingyenes étkeztetésben a gyerekek mintegy fele, az óvodások, bölcsődések kilencven százaléka részesül”. Az államtitkár szólt arról is, hogy a tárnoki iskola is szerepel a kormány által bejelentett iskolafelújítási projektben, aminek köszönhetően a mostani elsősök idejük nagy részét már egy korszerűbb intézményben tölthetik.

Mint ismeretes Tárnok Nagyközség Önkormányzata minden évben a tanévnyitó ünnepséget megelőzően biztonsági tanácskozást tart annak érdekében, hogy az iskolakezdés idején rendőreink figyeljék, óvják óvodáink, iskoláink környékét, míg újra megszokottá válik az iskolakezdés miatti forgalomnövekedés. Az intézmények környezetében a rendőrség mellett, a Közterület-felügyelet munkatársai is segítik a forgalom biztosítását.