Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a két település összefogásának és a Modern Városok Programnak köszönhetően végre megépül a körforgalom a Sóskúti – Zámori út és a Vadlúd utca sarkán.

Amint arról márciusban már beszámoltunk, rendkívüli közgyűlés keretében döntött Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata, hogy együttműködési megállapodást köt a NIF Zrt-vel. A döntésnek köszönhetően körforgalom épül a Zámori út és a Vadlúd utca, valamint a Fehérvári út és a Zámori út kereszteződésében.

Dr. Aradszki András (FIDESZ-KDNP) országgyűlési képviselőnk is részt vett a márciusban tartott rendkívüli közgyűlésen, aki többek között azt is kifejtette: több, mint tíz éve tervezik a Vadlúd utcai csomópont fejlesztését, azonban ennek megvalósítása különböző okok miatt mindig akadályba ütközött. Kiemelte: aktívan 2014 óta folytat egyeztetéseket a végrehajtás érdekében, ugyanis ebben az évben lett településünk országgyűlési képviselője is.

Az ügy jelenlegi helyzetéről Szolnoki Gábor polgármestert kérdeztük:

„Nagyon jó hír, hogy a Vadlúd utcai körforgalom megépítését a Kormány –a 167/2017. (VI.28.) Korm. rendeletében– kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította” – emelte ki a polgármester. Reményét fejezte ki, hogy a döntésnek köszönhetően a munkafolyamatok felgyorsulnak és a körforgalom mielőtt megépül. Hozzátette: „A tárnoki emberek számára ez egy fontos közlekedésbiztonsági fejlesztés, így teljesen természetes, hogy a szakmai munkában településünk továbbra is aktív partnerként vesz részt.”