A legszebb konyhakertek – Mert kertészkedni jó!

0
1785
A zsűri tagjai: Pálné Kemény Andrea, okleveles kertészmérnök, Nyári József, hobbikertész, a Nyugdíjas Klub vezetője és Máté-Lakos Adrienn, versenyszervező.

„A legszebb konyhakertek” konyhakertversenybe benevezett kerttulajdonosok izgatottan készültek a június 16-án lebonyolított első kertszemlére. Három kategóriában érkeztek jelentkezések: mini, azaz 50 négyzetméter alatti kerteket, zöldséges zártkerteket és vegyes, azaz gyümölcsös-zöldséges zártkerteket neveztek be a versenyzők.

A képen is látható háromtagú zsűri minden kertet tüzetesen megvizsgált. A zsűri tagjai: Pálné Kemény Andrea, okleveles kertészmérnök, Máté-Lakos Adrienn, versenyszervező és Nyári József, hobbikertész, a Nyugdíjas Klub vezetője.

KODAK Digital Still Camera

Örömmel tapasztaltuk, hogy sok kertben több generáció közösen gondozza a veteményest. A nevezők csapatában a legfiatalabb kiskertész 2,5 éves, a legidősebb 94 éves. Sokféle kertet mutattak be a kertművelők, a nyolc négyzetméterestől a több ezer négyzetméteres zártkertig. A kertészek büszkén mutatták be zöldségeiket, gyümölcseiket, megosztották eddigi tapasztalataikat, beavattak titkos kerti praktikáikba.

fotó1

A verseny eredményhirdetése szeptemberben várható, amikor is minden résztvevő egy díszes oklevéllel és egy jutalomkönyvvel gazdagodik, a kategóriák legjobbjai között pedig olyan értékes nyeremények találnak majd gazdára, mint Bálint György „A metszés gyümölcsei” DVD videótanfolyama, a Kert-ész Magazin egy éves előfizetése, a Cser Kiadó jóvoltából kertészeti szakkönyvek, illetve helyi üzletek termékei és pénzutalványa.

Mindenkinek jó kertészkedést!

Máté Lakos Adrienn