Mint minden évben, idén is megrendezésre került az óvoda kertjében a családi délután: ilyenkor összegyűlnek a szülők, és természetesen a legfőbb érdekeltek, a gyerekek, hogy egymás társaságában eltöltsenek egy jó hangulatú délutánt.

Ez idén is sikerült: az óvónénik sok szeretettel készültek az eseményre, játékokat szerveztek, a „édesszájúaknak” pedig kis büfét rendeztek be.

Az eseményen a programok közül kiemelhető az egyensúly torna bemutatója, melyen a gyerekek „meditálva” is rendkívül jól érezték magukat.

Ezután a néptánc csoport adott előadást mindenki nagy örömére: a gyerekek élő gitárzenére táncoltak, majd bevonták a táncba szüleiket is, vidám hangulatot varázsolva ezzel.

A játékprogramok is nagy sikert arattak:

  • a zsákban ugrás mindig nagyon vidám, sok mosolyt csal az arcokra, főleg, hogy a gyerekek a szülők ellen is megmutathatták ügyességüket.
  • a csoportos kötélhúzás sem csak a gyerekek kiváltsága volt, a felnőttek is kivették részüket a küzdelemből.
  • a bekötött szemmel való tájékozódás és a saját gyermek megtalálása nagy sikert aratott a szülő és a gyerekek között egyaránt
  • a célba dobásnál a gyerekek ügyessége volt megfigyelhető.

A gyerekek nagy örömére a rendőrség egy járműve is részt vett az eseményen, színesítve az élményeket: sokan beültek és kipróbálták a gyermeki szemmel vonzó rendőrautót.

A pénteki családi délutánt szombaton a ballagó Kék csoportos óvodások „bográcsozása” követte. Sok család együtt töltötte az idejét az óvoda kertjében, a szeles időjárás miatt a konyhában készült el a finom paprikáskrumpli, melyet a vendégek jó hangulatban közösen fogyasztottak el délben.

A főzés közben gyorsan repült az idő. Az óvoda udvarán vidám játék hangját vitte a szél, az épületben beszélgető és serénykedő felnőtt csoportok váltogatták egymást.

Szép volt ez a szombat délelőtt, feltöltődve, kellemesen elpilledve búcsúztunk el egymástól kora délután.

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a részvételt: az óvoda munkatársainak, a szülőknek, és végül, de nem utolsó sorban a legfontosabbaknak, a gyerekeknek.

Biberika Rudi Édesapja (Kék csoport) és az Óvónénik