„Családbarát hely” címet adományoztak településünknek

0
2936
Az elismerést Szolnoki Gábor polgármesternek Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke adta át, 2017. június 13-án, Budapesten.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Családbarát hely” címmel tüntette ki Tárnokot, az elismerést Szolnoki Gábor polgármester vette át ma délelőtt, Budapesten.

Szolnoki Gábor polgármester és Sümegi Krisztina a Varázsöböl egyesület elnöke.
Szolnoki Gábor polgármester és Sümegi Krisztina a Varázsöböl egyesület elnöke 2017. június 13-án, Budapesten.

„Örömteli pillanat, és nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Tárnok nevében átvehettem ezt a kedves elismerést” – mondta el szerkesztőségünknek Szolnoki Gábor polgármester. „Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy az önkormányzat alapvető, kötelező feladatain felül – amely most már egy évtizede folyamatosan az óvodai-, bölcsődei férőhelyek növelését jelenti –, nagyon nagy szükség van azokra a civil emberekre, akik szakmai munkájukkal tudják támogatni közösségünket. A díj odaítélése is ennek a munkának köszönhető, hiszen Sümegi Krisztina és Viktóriusz Barbara, a Varázsöböl egyesületen keresztül évek óta ezen a területen tevékenykednek” – fejtette ki a polgármester. Folytatta: „Nagyon fontos feladatnak tartom olyan kezdeményezések támogatását, mint amilyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is elindított, hiszen a gyermekszületések növekedése, a családok életének szebbé és jobbá tétele alapvető emberi, társadalmi igény és érdek. Hatgyermekes családapaként pedig szívesen veszek részt minden olyan kezdeményezésben, ami ezt a gondolatiságot erősíti” – zárta szavait a polgármester.

DSC_0152

Elismerésben részesült települések:

Bag, Biatorbágy, Békéscsaba, Budafok-Tétény, Debrecen, Eger, Győr, Óbuda-Békásmegyer, Solt, Szeged, Székesfehérvár és Tárnok.