Elkezdték a buszmegállók bontását

0
1648
Falu településrész, buszforduló

Mint ismeretes a Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársai meghatározott munkaterv szerint újították fel azokat a buszmegállókat, amelyeket az előzetes felmérések alapján a vezetőség arra alkalmasnak talált. Van azonban a településünkön öt olyan buszmegálló is, amelyeket nem lehetséges felújítással rendbe hozni, így most az első ütemben három buszmegálló lebontását kezdték meg. Elsőként a falu településrészen található buszfordulónál-, majd a Fő utca és Berki utca kereszteződésében-, végül pedig a Marton utcában található buszvárót bontják le.

A második ütemben a Hazatérők útja és Rákóczi út, valamint a Dózsa György út és a Rákóczi út kereszteződésénél található buszmegállókat bontják el.

A bontási munkálatok és az építési törmelékek eltakarítása után a Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársai a betontálca kialakításával folytatják. Az említett három helyszínre teljesen új-, korszerű-, átlátható-, hirdetőfelülettel és kukával ellátott buszvárót telepítenek, ahhoz hasonlót, amelyet a vasútállomás buszfordulójában is elhelyeztek. A munkálatok 2-3 hétig is eltarthatnak, így a településüzemeltetési cég vezetősége a munkálatok idejére a lakosság türelmét kéri.

Szolnoki Gábor polgármester: „Képviselő-testületünk tizenöt buszmegálló felújításáról, illetve újjáépítéséről döntött. Ez a kötelezettség az önkormányzaté, így tudunk jobb feltételeket biztosítani a helyközi buszközlekedés körülményeinek javításához, ami viszont a Volán feladata. Az építések óhatatlanul okoznak majd kellemetlenséget az utazóközönségnek, de a lehető leggyorsabban elkészülnek az új megállók, így szebb és élhetőbb lesz lakókörnyezetünk. Utána pedig már csak egy feladatunk marad, – igaz, ez néha nehéz – mégpedig, hogy vigyázzunk az új buszmegállók épségére, szépségére.”

Kapcsolódó cikkek:
Megújul valamennyi belterületi buszforduló
Elkezdték a buszmegállók felújítását
Folytatják a buszmegállók felújítását
Újabb buszmegállók felújításával végeztek
Elkészült az Egészségház melletti buszmegálló
Megszépülnek a buszmegállók
Elkészült a buszmegálló a vasútállomásnál
Új buszváró épül a vasútállomásnál