Milyen egy AKTÍVANYU? Olyan anya, aki megmutatja, mennyire nem csupán a gyermeknevelésről szólhat az élet kisgyerek mellett, hanem lehetőséget ad arra is, hogy megvalósítsa álmait és akár vállalkozzon is a baba mellett. Szeretnék bemutatni minél több olyan, elsősorban tárnoki, vagy Tárnokhoz kapcsolódó anyukát, akik kicsi vagy nagyobb gyermek(ek) mellett is tudnak és akarnak önmegvalósítani, legyen szó varrásról, versírásról, táncról, főzésről vagy éppen tanításról. Ha te is szeretnéd bemutatni AKTÍVANYU oldaladat írj e-mailt a babamamaklubtarnok@gmail.com email címre. A „kérdések” mindig ugyanezek, válaszolj rájuk te is, ahogy Tátrai Katalin, áprilisi AKTÍVANYUnk tette. 

Családom és én….

Tátrai Katalin vagyok, 3 gyermekes anyuka. Terápiás Ékszerműhelyemben egyéni és csoportos kézműves foglalkozásokon keresztül segítek gyerekeknek, felnőtteknek. 2016 szeptemberében költöztem Tárnokra. 3 leányom van, Dária 17, Dorka 15, Dalma 11 éves. Végzettségem két nagyon különböző területet ölel fel: azt hiszem, én vagyok az országban az egyetlen, aki tibetológus és vállalkozásszervező közgazdász is. Nagyon szeretünk itt lakni, tetszik a hely, a környék, az emberek. Élvezzük, hogy fokozatosan egyre többet és többet tudunk felfedezni a lakókörnyezetünkből.

Így kezdődött…

Édesanyám háziorvosként dolgozott Kapuváron, sokszor magával kellett vinnie engem is kiskoromban. Nagyon érdekelt a beteg, idős emberek lelkivilága, ki hogy birkózik meg saját sorsával, mi történik a családdal, ha sérült, fogyatékos családtagot kell ápolniuk, milyen megoldások születnek egy-egy problémára. A kreatív oldal szintén gyermekkori vonal, minden szabad percemet az elmélyült alkotásnak szenteltem. Kísérleteztem új mintákkal, anyagokkal, színekkel, kombinációkkal. Bármilyen problémám volt, folyamatosan csak alkottam és alkottam. Ez volt az én öngyógyításom. Mint tibeti szakos előadó sok keleti gyógymódot sikerült megismernem az egyetemen és az után is. Amikor gyermekeim sorban születtek, újra fellángolt bennem az igény az alkotásra. Mellettük, velük alakult ki az Ékszerműhely, ami először saját alkotásaim eladásra irányult, majd nagyon hamar felfedeztem az ásványok és féldrágakövek jótékony hatását. A 90-es évek végétől tanultam energiagyógyászatot, és a kövek plusz az energia kombinációjából csodálatos eredmények születtek. Nagyszerű lehetőség az öngyógyításra, a terápiákra! Így kezdtem el az ásványékszer készítéssel, mint terápiás módszerrel foglalkozni. Személyiségem elválaszthatatlan alakítója még a harcművészet, a Kyokushin Karate, amit 10 éves korom óta művelek. Mind testi, mind lelki szinten nagyon sokat adott nekem az edzések, az edzőtáborok, a közösség által. Ajándék a sorstól, hogy két nagyobbik lányom és a párom is jár az edzésekre, így a család együtt mozog. Lányaim és én is válogatott versenyzők vagyunk, én a Senior korosztályt képviselem. Jelenleg folyamatban van az edzőképzésem, 2017 februárjában végzem el a 2 éves karate edzői képzést. Szeretnék fogyatékkal élőknek sportfoglalkozást, karate edzéseket tartani. Ez irányban is folytatok tanulmányokat a Benedek Elek Gyógypedagógiai iskolában tartott speciális edzéseken. Csodálattal tölt el a fogyatékosok és a megváltozott képességűek hozzáállása, kitartása, tisztelem egyéni sors-küzdelmeiket. Nagyon boldog leszek, ha egyszer lehet majd egy ilyen csoportom, ahova járhat bármilyen kategóriájú gyermek, fiatal vagy felnőtt! Egyelőre helyet keresek ilyen edzésekhez, mert magam nem tudnám finanszírozni a terem bérleti díját.

A legfontosabb dolog számomra abban, amit csinálok…

….az, hogy van, amit adhatok! Tanácsot, iránymutatást, törődést, néha csak egy ölelést. Nagyon örülök, hogy a legtöbb ember úgy keres fel, hogy már elindult egy úton, elkezdett tenni önmagáért, de valahol valamiért elakadt. Azért jön hozzám, mert tanácsot kér, merre menjen tovább. Az eddigi küzdelme hiábavaló volt-e? Ahogy elkezdenek beszélni a problémájukról, bennem megjelenik egy megoldás-folyam, aminek a megvalósítását együtt tudjuk kidolgozni. Az elkészült karkötő ennek a megoldásnak a része, az abban lévő kövek fogják számára a személyre szabott segítséget megadni. Ezért van az, hogy ha két ember keres fel ugyanazzal a problémával, akkor sem lesz két egyforma karkötőjük vagy marokkövük. Minden probléma egyedi, minden ember egyéni megoldást igényel. Szeretem ezt csinálni!

Lépjetek kapcsolatba velem!

A Facebookon Ékszerműhely – Ásványok, gyöngyök terápiák néven található oldalam.

Szívesen publikálok a témában más helyen is cikkeket, ez a lehetőség még most van alakulóban.

Elérhetőségeim:
freya444@gmail.com
06 20 371 18 19