FARSANGI MULATSÁG A MESEVÁR ÓVODA MARTON UTCAI ÓVODÁJÁBAN

0
780

Izgalommal készültünk idén is a farsangra. Igaz, most nem rendhagyó közös ünneplés volt a Művelődési Házban együtt a szülőkkel, hanem az óvodánkban rendeztük meg a mulatságot!

Már napokkal az ünnep előtt elkezdtük a készülődést. Feldíszítettük az óvodát, a csoportokat, és érdekesebbnél érdekesebb dolgokat barkácsoltunk a héten. Tanultunk verseket, dalokat a farsangi ünnepkörben. Titkolóztunk, sugdolóztunk, hogy vajon ki milyen jelmezbe bújik majd.

Marton utca farsang

A farsang előtti napon tartottuk meg a Pizsama Napunkat, mikor minden gyermek hálóruhába, pizsamába, köntösbe, öltözött, és belophatta az óvoda falai közé a családi estéket. Ez a program már előkészíti a másnapi mulatozás hangulatát, mivel ez is más, mint a többi megszokott napunk. Aztán elérkezett a várva várt nagy nap. Az óvoda megtelt hercegnőkkel, sárkányokkal, dínókkal stb. Először a csigabiga csoportban felvonulva, egyenként bemutatkoztak a jelmezbe bújt, átváltozott gyermekek. Hatalmas tapssal jutalmaztunk minden egyes résztvevőt. Ezt követően kezdődött a mulatság.

A Csigabiga csoportot „Ovi diszkó”-vá varázsoltuk, igazi fényekkel, lézerrel. A folyosó átalakult büfévé, ahol a szülők jóvoltából, mindenféle finomság került a terítékre. A többi csoport sem maradt üresen, hiszen lehetőségük volt kreatívoskodni, álarcokat, szemüvegeket készíteni két teremben is. A harmadik csoportba ügyességi játékokat, versenyeket szerveztünk számukra. Verseltünk és daloltunk, táncoltunk és mulattunk. Jókat ettünk, jókat ittunk és a végén elfáradtunk. Együtt voltunk mindannyian, kis óvodánk apraja-nagyja.

Reméljük, a tél elhagy minket és a tavasz gyorsan itt lesz.
…Perdülj, bokázz, oldjál kontyot, most kell rázni azt a rongyot!
Farsangoljunk hat-hetet, míg elűzzük a telet…

Becsei-Kövecses Krisztina
Fejlesztő óvodapedagógus