Szolnoki Gábor: „Kültéri sportpark épül a vasútállomás mellett”

0
5536

Amint arról már többször olvashattak, a vasútállomás átépítése után lakossági javaslatok alapján megkezdődött a vasútállomás új P+R parkolója melletti zöldterület tervezése. Mára pedig elkészült az a koncepció, ami a lehető legtöbb ember részére adhatja meg a lehetőséget pihenésre, játékra, kikapcsolódásra, felüdülésre. Így tehát a kiviteli tervek már egy új gyermekjátszótér, egy szabadtéri, felnőttebbeknek készülő sportpark, egy fiataloknak labdázási lehetőséget adó pálya és pihenő, illetve egy pihenő parkrész kialakításáról szólhatnak.

A vasútépítés idején nem lehetett komoly fejlesztésről gondolkodni, a Géza utca itt lévő szakaszának teljes felújítását is meg kellett várni, most azonban már minden feltétel adott a továbblépésre.

Arról is olvashattunk már, hogy a játszótér építésére lakossági támogató akció indult, de arról is, hogy önkormányzatunk erre a célra már 10 millió forintos támogatást szerzett.

Most pedig további jó hír az, hogy a sportpark építésére beadott pályázatunk is támogatást kapott.

kulteri_sportpark

A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket. A kiviteli tervek tehát készülnek, és abban a sorrendben valósulnak majd meg, hogy mikor áll rendelkezésre a teljes forrás.

A terület fejlesztésével kapcsolatos lakossági javaslatok között egyébként a terület Hazatérők úti felére például szolgáltatóház tervezését is javasolták, hiszen a terület lassan egy modern települési alközpontként működik, de ez majd egy következő fejlesztési lépés lehet. Köszönöm minden aktív segítőnek, támogatónak, hogy egy ilyen közösen megalkotott terv részesei lehetünk.

Otthon vagyunk Tárnokon!

Szolnoki Gábor 
polgármester