Hajnali 4 óra óta folyamatos a síkosságmentesítés településünkön

0
1837

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően – éjjel három órakor változó intenzitással kezdett havazni, Tárnokon nagyjából 3-5 centiméter esett.

Mint ismeretes a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. a síkosságmentesítést az eddigi gyakorlat és tapasztalatok alapján az alábbi ütemezés szerint végzi Tárnok területén:

Havazás kezdetétől 2 órán belül: a Rákóczi, Szabadság, Egyenlőség, Testvériség utcákban, Hazatérők útján, Halász utcában az M7-es felhajtóig, Fő utcában a Kegyeleti parktól a Vereckei utcáig, valamint a Szőlőhegyi út – Sóskúti és Zalagyöngye utca közötti szakaszon kezdik el a hó eltolását, sózást, egyéb csapadékok esetén pedig a fagyások megszüntetését.

Havazás kezdetétől 4 órán belül: a Kossuth, Tabán, Ulicska, Honfoglalás, Álmos, Töhötöm, Huba, Kond, Köztársaság, Tatai, Hatvani, Szigetvári, Debreceni utca, Határ út, Tavasz, Nyár, Ősz, Tél, Ilona, Mária, Templom, Béla, Géza, Árpád, Iskola, Szív, Benta, Tompa, Kölcsey, Petőfi, Jókai, Arany, Deák, Zrínyi, Munkácsy, Vasút, Állomás, Nap, Hold, Csillag, Nefelejcs, Rózsa, Szegfű utca és Diófa utcákban végzik el a hó eltolását, sózást, egyéb csapadékok esetén pedig a fagyások megszüntetését.

A hó eltolását kizárólag aszfaltos úton lehet elvégezni, nem szilárd burkolatú utak esetében a hó eltakarítása nem megoldható.

A kft. munkatársai sózást egyéb csapadékok esetén, a veszélyes fagyások megszüntetése érdekében: a Tisza, Duna, Pápai, Ceglédi, Siklósi, Győri, Egri, Szegedi, Szolnoki, Rözler Endre, Barackos, Kiskert, Vadvirág és Sport utcákban végeznek.

A zavartalan síkosságmentesítés érdekében az ügyeleti időszak alatt (2016. november 15-től – 2017. március 15-ig) gépjárműveikkel ne parkoljanak a lakóingatlanok előtt, amennyiben ez az úttestet is igénybe veszi. Különösen fontos ez a zsákutcákban, ahol nincs mód a munkagéppel történő tovább haladásara, illetve megfordulásra.

DSC_8748

Kérjük az ingatlan előtt lévő növényzetet az út teljes szélességében, 4 méter magasságig az ágaktól megtisztítani szíveskedjenek, hogy a munkagép zavartalanul tudjon közlekedni.

Kérjük fokozottan figyeljenek a közlekedésre, és az út-, és időjárási viszonyoknak megfelelően vezessenek!