Befejeződött az orvosi rendelők átadása

0
5357
A Gyermekvilág rendelő igazán barátságos légkörrel fogadja a gyermekeket.

Mint ismeretes már a tavalyi évben elkezdődött az orvosi rendelők átrendeződése az Egészségházban. Elsőként a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat az Idősek Otthonába-, majd dr. Sörös Gyöngyi a fogorvosi rendelő mellé-, dr. Bánovics István pedig a volt nőgyógyászat helyiségébe költözött. Utolsó lépésként dr. Nagy Katalin új gyermekorvosi rendelője került kialakításra Bánovics doktor volt rendelőjében.

Az átszervezésre az orvosok javaslata alapján került sor, amelynek legfőbb célja javítani a betegellátáson. Míg a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat számára a munka megszervezéséhez megfelelőbb teret tud biztosítani az Idősek Otthona, addig az orvosi rendelők bővítésével lehetőség nyílt arra, hogy minden az intézményben praktizáló háziorvos és házi gyermekorvos önálló rendelőben tudja fogadni a betegeket.

Településünkön két gyermekorvos: dr. Janóczki Katalin és dr. Nagy Katalin rendel, ők ezidáig közös helyiségben tudták ellátni a gyermekeket. Az átköltözésnek köszönhetően azonban a rendelési idő kitolódása már nem fog fennakadást okozni a műszakváltásukban.

dsc_8642
Fotó balról jobbra: Dr. Nagy Katalin gyermekorvos és Kovács Vilmosné Csilla asszisztens

Dr. Nagy Katalin gyermekorvosi rendelője dr. Bánovics István régi helyén került kialakításra. A rendelő a Gyermekvilág nevet kapta, berendezéseit pedig az üzemeltető Pedi-Eko Kft. saját forrásból finanszírozta. Dr. Nagy Katalin szerkesztőségünknek elmondta: a bútorok és a színek kiválasztásánál igyekeztek azt a szempontot is figyelembe venni, hogy a gyermekek számára egy kellemes, barátságos légkört teremtsenek. Erről árulkodnak a színek, az ablakon a matricák, az asztalon a plüss, és nem utolsó sorban a váróban megteremtett mini világ.

dsc_8645
Az újonnan kialakított Gyermekvilág rendelő várója. A gyermekek várakozás közben színezéssel vagy mesekönyvek forgatásával tölthetik el az időt.

Az előtérben ugyanis mini asztalokhoz, mini székeket készítettek, azon pedig színezők és mesekönyvek fogadják a gyermekeket. Tárnoki viszonylatban elsőként a Gyermekvilág rendelőben úgynevezett Nyitott Könyvtárt is létrehoztak, amelynek elvei szerint, ha valaki a rendelésre elhoz magával egy könyvet, vagy foglalkoztató füzetet, akkor hazavihet magával egy másikat, ami megtetszett neki.

dsc_8631

2017. január 16-tól dr. Nagy Katalin rendelési ideje az alábbiak szerint módosul:

Tárnok II. számú Gyermekkörzet Pedi-Eko Kft. Társadalombiztosító által finanszírozott gyermekorvosi rendelés

Rendelési idő:

Hétfő: 14-1730
Kedd: 8-11
Szerda:14-1730
Csütörtök:8-11
Péntek: páros héten 8-11            páratlan héten 14-16

Egészséges tanácsadás: kedd 11-13 csak előjegyzés alapján

Időpontkérés: rendelés előtt fél órával az aktuális napra, egyéb időpontban a rendelési idő alatt is

Telefon: +36 23 389-028

Rendelési időn kívüli elérhetőség: +36 20 2960938

Gyermekorvosi központi ügyelet: Inter-Ambulance Zrt. 2030 Érd , Szabadság tér 9.

Hétköznap: 18 órától másnap reggel 730 -ig

Hétvégén: Péntek 18 órától Hétfő reggel 730 -ig

Telefon:+36 23 365-770

Gyermekorvosi központi ügyelet: Inter-Ambulance Zrt. 2030 Érd , Szabadság tér 9.

Hétköznap:18 órától másnap reggel 730 -ig

Hétvégén: Péntek 18 órától Hétfő reggel 730 -ig

Telefon:+36 23 365-770