Rovács János, szépkorú köszöntése

0
1260

Egy üveg tárnoki vörösbort és a miniszterelnök emléklapját vitte ajándékul Szolnoki Gábor polgármester és Szegedi Zsuzsanna anyakönyvvezető Rovács Jánosnak, aki november elején ünnepelte 90. születésnapját.

dsc_7376

„Ez az emléklap hivatott kifejezni szépkorú polgáraink iránti tiszteletünket és hálánkat. Ebből az ünnepi alkalomból kívánok Önnek jó egészséget és további boldog éveket.” Ez áll az emléklapon, s emellé tolmácsolta Szolnoki Gábor Tárnok Nagyközség Önkormányzatának és valamennyi polgárának jókívánságait.

dsc_7380

A naszályi születésű Rovács János felnőtt életét irodai takarítóként kezdte, majd bolti eladóként és házmesterként folytatta Budapesten. Családjával 1942-ben költöztek Tárnokra. 1944-ben a Tabán utcai házban az oroszok meglőtték a bokáját és a combját, ekkor az oroszok elvitték Érdre, mert sínbe kellett rakni a lábát. Albertfalván a Magyar Gazdasági Gépgyár alkalmazottjaként dolgozott esztergályosként, ezt követően egy kertészeti tanfolyamot is elvégzett, majd 10 évig dolgozott Elvirában.  Törökbálinton szintén esztergályosként tevékenykedett csaknem 10 évig, ahonnan egyébként 1986. decemberében ment nyugdíjba. Jani bácsi nagyon szeret a kertben tenni-venni, azonban egészségi állapota egyre kevésbé engedi meg neki, hogy egyik kedvenc időtöltésének hódolhasson.