Tanévvégi pitypangos titkok

0
805

Tán még soha nem küzdöttem ennyire a bőség zavarával, mint most. Annyi minden történt az utóbbi pár hétben az oviban – különösen a Katica és a Süni csoport háza táján. Ebben a két csoportban ugyanis „nagyok” voltak, vagyis egy csomó olyan gyerkőc, aki szeptembertől már iskolába jár. Tehát itt az oviban átélte élete első ballagását.

Ennek szükségességéről megoszlanak a vélemények, azonban az biztos, hogy a gyerekek nagyon aranyosak voltak fekete-fehérben, tarisznyával a vállukon, malomkeréknyi csokrokkal, csokibugyrokkal a kezükben. Az óvónénik pedig igen találékonyak, hisz a tarisznyában volt néhány olyan dolog is, amit mondjuk az én kislányom nem falt fel azonnal. A kenyér, a pogácsa azonnal elfogyott, de a barátságot szimbolizáló piros fonal és az ovi homokozójából vett kis bugyornyi homok is megmarad. A tarisznyáról pedig annyit mondhatok, hogy retikülként használtatik…

Mielőtt azonban tovább haladnék, a dinnyési várparkba tett kirándulásról sem feledkezhetek meg. A képek tanúsága szerint nagy csaták voltak várvédők és ostromlók között – végül azonban az nem derült ki, hogy például Réka vára megmenekült-e vagy elesett. A szendvicsek, az innivaló mindenesetre fogyott és a beszámolók szerint a vonatozás és a fagyi is kitűnő volt.

Az év végi események sora az óvodai pedagógiai napokkal folytatódott, amiről persze elfogult szülőként csak annyit mondhatok, hogy az évszakok szépségét versekkel, dalokkal felvonultató katicás bemutató kitűnően sikerült! (Csakúgy, mint a „kék hímporral” díszített pillangószárny, amit készítettem J ) A gyerekek hihetetlen mennyiségű verset tudnak, és amit külön értékeltem, hogy a különböző járványok miatt sokat hiányzók is tudtak mindent, mondták együtt a többiekkel. Azóta is nincs olyan természeti jelenség, amivel kapcsolatban ne jutna Réka eszébe egy-egy vers, dal, mondóka.

pitypang_kirandulas_1

És ezzel még mindig nincs vége! Ha június, akkor pitypangos piknik. Idén ugyan nem tudtuk eldönteni, hogy a természet kegyes vagy kegyetlen volt-e hozzánk. Mindenesetre az elmúlt pár év rekkenő hősége után, ezen a délutánon kétszer is eleredt az eső, de azért a fák alatt még ezt is elviseltük. A gyerekek szerint a bohóclány, aki meglátogatta őket vicces volt, a kókuszgolyó finom, nem túl édes, a nyárra kapott labdák mérete pont jó így aztán sokaknak a nyári szünet igazán jól indult.

(Hba, szülő)