a Bölcsődében

A Gyermeknap eredetileg Törökországból származik, mára azonban a világ sok országában ünnepnappá nyilvánították.

Magyarországon 1931-ben tartották az elsőt, igaz, akkor még Gyermekhétnek hívták. 1950-re ez már lerövidült, és megszületett a mai napig ismert Gyereknap, amelyet mindig május utolsó vasárnapján tartanak.

A Tipegő Bölcsődében május 27-én tartottuk az első gyereknapot. Délután három órától kezdetét vette a vigasság. Színes lufik és lampionok díszítették az udvart. Eljöttek a bölcsis és a leendő bölcsis gyerekek is a szüleikkel.

gyermeknap_bolcsi2
Gyermeknap a Tárnoki Tipegő Bölcsődében.

Volt arcfestés, kézműves foglalkozás. A gyerekek rendőrautóval ismerkedhettek és felülhettek rendőrmotorra is. Népszerű volt a lufiból hajtogatott kutya, egér. Nem egy szülő távozott a gyerekek által készített nyaklánccal a nyakában. A gyerekek buborékfújót kaptak ajándékba.

Aki megszomjazott, a büféasztalon limonádét talált, valamint zöldség- és gyümölcsszeletek kínálták magukat.

Mindenki jól érezte magát, a leendő bölcsődés gyerekek szülei pedig megtapasztalhatták, hogy ősztől jó helyre kerülnek a gyermekeik.

Köszönet a szülőknek és a bölcsőde valamennyi dolgozójának, hogy aktívan részt vettek a gyermeknap megszervezésében és lebonyolításában.

Jó volt együtt!
Misnyovszkiné Révész Katalin
bölcsődevezető

…a Csanában

A Pöttömkuckó apraja idén is nagy izgalommal várta a gyereknapot. Öröm volt számukra, amikor megpillantották az új játékokat. Még nagyobb boldogság csillogott szemükben, amikor megérkezett a rendőrautó, amit tapsviharral és sikítással fogadtak.  Volt még színezés, buborékfújás, tetováláskészítés és nem utolsó sorban sok-sok finomság. Ebédre az éhes pocakokat finomabbnál finomabb pizzákkal tölthették meg gyermekeink.

P1030401
Gyermeknap a Csanában.

Azt hiszem, minden gyermek ezen a napon boldogsággal, élményekkel gazdagodva térhetett haza.

Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult, hogy még szebbé, élménydússá varázsoljuk ezt a napot gyermekeink számára!

Bagyinszki  Éva
szülő

…a Gyermekjóléti Szolgálatnál

Május 28-án tartottuk az Idősek Otthonában a gyereknapot. A gyerekeket, szülőket már korábban meghívtuk és nagy lelkesedéssel (meg enni- és innivalóval) vártuk őket. A kertet „berendeztük”, hogy mindenki találja meg a kedvére való sarkot. Lehetett a takarókra telepedni (ez főleg a pici babáknak tetszett), lehetett kötelet húzni, zsákban futni, focizni, pingpongozni, horgászni, gyurmázni, festeni, és a szülőknek jókat beszélgetni. Volt csoki, keksz, paprikás krumpli (kolbászos és virslis), fagyi, szörp, mentás és citromfüves limonádé.

Minden gyermek az összegyűjtött játékadományokból haza is vihetett.

Sok ember (adományt felajánlók, szervezésben segédkezők, saját dolgozóink) összehangolt, lelkes, odaadó munkájával sikerült boldoggá tennünk több tucat gyermeket ezen a napon.

Köszönöm a támogatásokat (EISPRO KFT.; EURÓPA PÉKSÉG; KLING RITA; PETRÓ-HÚS KFT.)!

Köszönöm a munkátokat!
Kürthy Miklósné
intézményvezető