Megkezdődött a vasútállomás melletti, a közbeszédben csak „gödörnek” nevezett terület fejlesztési koncepciójának kidolgozása.  A régmúltban játszótér is volt a területen, azonban az idők folyamán ez megsemmisült. A vasútépítés idején nem lehetett komoly fejlesztésről gondolkodni, a Géza utca itt lévő szakaszának teljes felújítását is meg kellett várni, most azonban már minden feltétel adott a továbblépésre.

(A kivitelező tájékoztatása szerint, amint az időjárás engedi az utcát és a gödör területét rendbe teszik, majd kora tavasszal az utca aszfaltozása is megtörténik.)A jelenlegi – Csatorna rekonstrukció utáni állapot

Szolnoki Gábor polgármester: „A terület fejlesztésével kapcsolatban több lakossági igény is megfogalmazódott, ezek közül legfontosabbként egy új játszótér építése. Ezzel kapcsolatban lakossági kezdeményezés is indult, gyűjtést is szerveztek a megvalósítás érdekében.  Idő közben az önkormányzatot két cég is támogatta, tíz millió forint értékben, mely összeg rendeltetése játszótér építésre szól. Ezen kívül azonban más igények is jelentkeztek.  Komfortosabbá tenni a már ott lévő lábteniszpályát, pihenőterületet kialakítani az idősebbek illetve a vasútra váró embereknek. Ezen kívül igény van a helyszínen egy, napjainkban egyre nagyobb kihasználtságot mutató, sokak által kedvelt kültéri fitnesz park, avagy szabadtéri konditerem létesítésére. A terület alkalmas arra is, hogy egy részén olyan területet alakítsunk ki, ami például a települések nagy részén sikeres kezdeményezésnek, például a minden évben született gyermekeknek állít élő fa ültetéssel emléket.

A cél az, hogy ezt a közterületet minél több ember, minél több korosztály tudja arra használni, amire a leginkább való: pihenésre, játékra, kikapcsolódásra, felüdülésre.

A tervek alapján a parkolótól egy fasorral választaná el a teljes zöldterületet, kialakítanák a vízvételi lehetőséget is. A beérkezett javaslatok alapján a Palládi Építész és Mérnök Kft. (nevükhöz fűződik a Művelődési Ház tervezése is) készíti el a látvány- és funkció terveket, melyek ezután véleményezésre lakosság elé kerülnek. A beérkezett lakossági javaslatok között a terület hazatérők úti felére például szolgáltatóház tervezését is javasolták, hiszen a terület lassan egy modern települési alközpontként működik, most azonban a már biztos lakossági javaslatok válnak láthatóvá előttünk.”