Beke Péter 4 éves korában ismerkedett meg a sporttal, pontosabban a focival. A Hétszínvirág tagóvodába járt éppen, amikor egy Bolhás szórólappal a kezében tért haza, szülői aláírást kérve, hogy kipróbálhassa magát az edzéseken. A szülők pedig nem „tiltakoztak”, támogatták a focis foglalkozásokat. Még csak 7 éves volt, amikor 2008-ban a Nyuszi Kupán Peti kiemelkedő játékstílusára felfigyelt a Vasas akkori edzője, aki már abban az évben szerette volna szárnyai alá venni a fiatal játékost. A következő évben a Bolha Focitanodából, a Vasas kötelékébe igazolt, majd a Dalnoki Akadémián folytatta sportpályafutását, ahol az U11-es csapattal a Liga Kupa második helyezettjeként gólkirályi címet ünnepelhetett. A Ferencvárosi Torna Club kötelékében 2012 óta futballozik. Az első ott töltött 2012/13-as szezonban a gólokat tekintve fiatal tehetség lett a legeredményesebb a 2001-es születésűek között, miközben az FTC U12-es csapatával bajnoki címet ünnepelhetett. Majd még ugyanebben az évben bekerült a Budapest válogatottba, és a csapattal Egerben is a torna legjobbja lett. A 2014/2015-ös bajnoki évben újra ő szerezte meg a házi gólkirályi címet, miközben az FTC U14-es csapata a tabellán a második helyen végzett. Jelenleg az U15-ös magyar válogatott csapatkapitánya, és az U15 1. osztályban 14 mérkőzésen 20 góllal vezeti a góllövő listát. A nemzeti válogatott Peti góljával 1:0 arányban tudott győzni a szlovák válogatott ellen.

Peti jelenleg a Ferencvárosi Torna Clubbal szoros együttműködésben álló Telepy Károly Gimnáziumban folytatja tanulmányait, ahol külön sportakadémiai osztályt hoztak létre a testnevelésre szakosodott diákoknak. A Budapesten való tanulás egyszerűbbé teszi az utazást a Népligetbe, ahol hétfőtől péntekig 17 órától egészen 19 óráig vesz részt az edzéseken. Szombatonként pedig nem másé, mint a mérkőzéseké a főszerep.

Beke Péter, Peti édesapja kiemelte: a Budapest válogatottság azért különösen fontos, mert az ország 5 régióra van osztva. A Bolhából például a Pest megyei válogatottba lehet bekerülni, amelyet a nemzeti válogatott előszobájának tekintenek. Minden régió 20 játékost ad, így 100 játékos közül választják ki a nemzeti válogatottat. Peti jelenleg az U15-ös nemzeti válogatott csapatkapitánya.

A jövőképéről faggatva a fiatal játékos kifejtette: céljai között szerepel, hogy bemutatkozzon a Fradi NB1-es csapatában, majd szeretne bekerülni valamelyik top Ligába, ha pedig egyszer a Manchester City, vagy a Manchester United mezében játszhatna, azzal az egyik nagy álma válna valóra. Azonban egyelőre a Ferencváros U15 bajnoki győzelmére koncentrál. Válogatott szinten pedig a két év múlva megrendezésre kerülő EB-re jutás a cél, ahol már az U17-es csapattal szeretne minél nagyobb sikereket elérni.

Peti szívesen kitért a Bolhás időszakára is: amikor csak teheti részt vesz a Bolha Focitanoda által szervezett napközis táborokban, ahol ha szükséges szívesen besegít. Nagyon sok gyermek focizik Tárnokon, Szimandl Gábor és Zsámbok Edina emberfeletti munkával támogatják, ösztönzik a sportolni vágyó fiatalokat. Hozzátette: az egyesületnél töltött idő alatt olyan kapcsolat alakul ki játékos és edző között, amely egy életre nyomot hagy, amely belül egy életre elkísér. Peti úgy jellemezte, hogy amit tőlük kaphat egy sportoló, azt sehol máshol, mert a későbbiekben már csak a kemény munka marad. Ez a törődés, és a vezetőség hozzáállása az, ami megszilárdítja a sportág iránti szeretetet. Ha ez megvan, akkor a munkát, kitartást, alázatot ugyan mellé kell tenni, de ha valaki igazán hisz önmagában és a céljaiban, akkor a Bolhából akár egészen a Fradiig vagy éppen az utánpótlás válogatott élére is el lehet jutni.