Óvodáinkban óvodásaink rendszeresen mozognak szervezett keretek között. Egyik fő feladatunknak tekintjük az egészségesebb életmódhoz való szoktatást. Ebben az életkorban a legfogékonyabbak a gyermekek, csodálkozó tekintetükkel lesik a tevékenységet vezető felnőtteket, milyen érdekes és izgalmas mozgásos játékos feladatokat végezhetnek el.

Naponta szervezünk olyan tevékenységeket, melyek kielégítik óvodás gyermekeink mozgásigényét. Minden délelőtt nagy szerepe van az irányított mindennapos mozgásnak, melyen az óvodapedagógusok 10-15 perc alatt mozgatják meg a gyermekek izomzatát. Hetente egy alkalommal vesznek részt az óvodásaink „nagytornán” mely a gyermekek mozgásfejlesztését szolgálja. Természetesen az udvari szabad mozgásos játék is elengedhetetlen része a mozgásfejlődésének.

A szülők segítsége elengedhetetlen, a feladatunk megvalósításában. Az ő támogatásukkal tovább szélesítjük a mozgásos tevékenységek lehetőségeit. Reméljük óvodásaink nagyobb korukban is ragaszkodni fognak a mindennapos mozgáshoz.

Óvodásaink úszni járnak a Hófehér Fóka Úszóiskolába, Nagytéténybe. Elsődleges cél a vízbiztonság kialakítása. Ha ez megvan, akkor jöhet az úszás technikájának elsajátítása.

A gyermekeink már nagyon ügyesen és biztonságban mozognak a vízben, többen már úsznak is mindenféle segédeszköz nélkül.