A tűz továbbterjedésének megakadályozásaÖngyulladás következtében meggyulladt egy trágyadomb Tárnok határában, majd a tűz továbbterjedt a szántóföldön lévő tarlóra is. Sérülés nem történt és komolyabb kár sem keletkezett.

A kukoricatábla szélében lévő füstölgő trágyadombot az Önkormányzati Rendészeti Szolgálat mezőőrei fedezték fel, s mire értesítették a tűzoltóságot, a tűz már a tarlóra is átterjedt.

A helyzet komollyá is válhatott volna, mert a területet tűzoltóautóval nem lehetett megközelíteni. Szerencsére a szélcsendes időben az idejekorán felfedezett öngyulladás nyomán nem keletkezett nagy tűz, így a szétterjedést egy a helyszínre gyalogosan érkező tűzoltó meg tudta akadályozni.

A tűz továbbterjedésének megakadályozásaInformációink szerint az Önkormányzati Rendészeti Szolgálat felszólította a gazdát a trágya szétterítésére és az út járhatóvá tételére is. Emellett felhívják a figyelmet arra, hogy a trágya öngyulladásra hajlamos, azt tarló mellé kupacban kihelyezni nem szabad, mert hasonló eset bármikor előfordulhat. Azt pedig minden gazdálkodónak tudnia kell, hogy a tarlóégetés tilos.

 

tarnokhir.hu